• Sfeerimpressie Noord-Ierland

  Wat neem je mee terug uit Ierland? Eigenlijk vooral wisselvalligheid. Donkerbruine lelijkheid gaat in luttele seconden over in felgroene schoonheid. Als de vochtige heuvels beginnen te glimmen, doet het bijna pijn aan je ogen. Grote pakken wolken zorgen in de verte voor een constante dreiging. Regenbogen wijzen naar de potten goud tussen de heuvels.

  Artikel lezen

 • In Wellington, Nieuw-Zeeland?

  Ik geef het eerlijk toe. Ik voel me als blanke, slankgebouwde Hollander altijd een beetje opgelaten in een Afrikaanse omgeving. Je probeert het wel, met je beste ritmegevoel en je meest soepele bewegingen. Totdat iemand je achteloos overstijgt en je eigenlijk alleen maar vol schaamte en bewondering langs de muur wilt afdruipen. Maar vanavond is het anders. Vanavond ben ik welkom bij de African Drum Night.

  Artikel lezen

 • Lift voor een lolly

  Het gesuis in mijn oren wordt steeds harder als ik met een rotvaart de heuvel af rol. Het zwarte asfalt raast onder me weg, terwijl de bomen en varens aan beide kanten voorbij schieten. Er is niemand te zien op de weg, de zon schijnt, de zee glittert vriendelijk in de verte, maar toch zit me iets dwars…

  Artikel lezen

 • Prachtig uitgestorven Italië

  Het is een uur of zeven ‘s ochtends. Het is november en het leven gaat zijn eigen gangetje in de straatjes van Alghero. De geur van koffie mengt moeiteloos met de geur van de zee en zoete broodjes. Achter de toonbank draaien de Italianen op volle toeren. Kleine kopjes koffie worden omgeruild voor één euro. Het geld leg je achteloos op de toonbank. Vooraf betalen? Niet nodig. Grazie! 

  Artikel lezen

 • De laatste loodjes

  In grote steden doen mensen opeens allemaal moeilijk. Daar mag je je tanden niet poetsen in de keuken, moet je van tevoren reserveren en zit ieder hostel voller dan vol. Ze wijzen naar een telefoon en zeggen dat je lokale nummers gratis kan bellen, in plaats van dat ze precies weten hoeveel bedden het collegahostel nog vrij heeft. Kortom, welkom terug in Auckland, zo'n lekker Europese stad...

  Artikel lezen

Over mij

Hoi, ik ben Steven (De Teksten)Bakker. Op deze pagina vertel ik over de avonturen die ik beleef. Ik reis, doe mee aan survivalruns en ik hou erg van verhalen vertellen. Onderweg speel ik graag ukulele of gitaar en werk ik aan mijn eerste kinderboek.

En dit is een kiwi:

kiwi-small