• Start
  • Wat ik doe met teksten
  • Teksten redigeren

Teksten redigeren

Heb je een tekst waar je aan twijfelt? Of een artikel dat nog wel een likje verf kan gebruiken? De Tekstenbakker redigeert graag. Teksten nakijken op spelling en grammatica of bewerken voor internet is geen probleem. De Tekstenbakker redigeert altijd in overleg. Zo houd je een eigen tekst die goed leesbaar is.

De Tekstenbakker let bij het redigeren vooral op (1) woordkeus, (2) structuur en (3) spelling en grammatica:

Woordkeus

Een duidelijke tekst bestaat uit de juiste woorden. Er zijn schrijvers die smijten met vakjargon, schrijvers die middeleeuwse woorden gebruiken en schrijvers die de neiging hebben om eindeloze opsommingen te maken van verschillende soorten schrijvers. Dat leest niet zo prettig.

De Tekstenbakker let er op dat de woordkeus past bij de doelgroep. Dus we vertellen 65-plussers niet dat ze moeten 'chillen' als het luchtalarm gaat op de eerste maandag van de maand. 

Structuur

Lezers raken al snel de weg kwijt op een pagina vol letters. Daarom is het belangrijk om lezers aan de hand te nemen. Een duidelijke tekst geeft niet alleen informatie over een bepaald onderwerp. De tekst vertelt tergelijkertijd aan de lezer hoe de informatie in de tekst staat.

Spelling & Grammatica

Lezers gaan ervanuit dat je correct schrijft. Kennis van de laatste spelling en grammatica is daarbij belangrijk. Maar niet iedereen heeft tijd om het groene en het witte boekje uit het hoofd te leren. Het is belangrijk dat de spelling van uw tekst up-to-date is. Of... "up to date" of "upto date"?

Wilt u een tekst laten redigeren?

Neem direct contact op met de Tekstenbakker