• Start
  • Wat ik doe met teksten
  • Webredactie

Webredactie

De Tekstenbakker schrijft leesbare teksten voor internet die ook nog eens vindbaar zijn door zoekmachines. Webredactie is heel anders dan het schrijven van een brief of een krantenartikel. De Tekstenbakker combineert als webredacteur een heldere schrijfstijl met Search Engine Optimalization. Heb je zelf geen zin om er nog een vak (webredacteur) bij te leren? Schakel dan De Tekstenbakker in.

Webteksten? Liever gericht en gestructureerd

Een beeldscherm leest niet zo lekker. Internetgebruikers nemen meestal niet de tijd om de hele tekst te lezen. Ze zoeken op een website naar specifieke informatie en willen die informatie zo snel mogelijk vinden.

Een lezer die op internet naar informatie zoekt is eigenlijk als iemand die als eerste de laatste pagina van een boek leest. Het maakt niet zoveel uit wat er tussendoor gebeurt, als de uitkomst maar duidelijk is. Om de informatiescanners tevreden te houden, moet een webredacteur zijn informatie netjes structureren en to-the-point schrijven.

Zoekmachineoptimalisatie

Je teksten worden ook gelezen door zoekmachines. Het overgrote deel van de internetgebruikers zoekt informatie via bijvoorbeeld Google, Yahoo of Bing.

Gelukkig lijken deze paginavreters erg op mensen. Zoekmachineoptimalisatie is niet langer een kwestie van zoveel mogelijk zoekwoorden in de tekst proppen. De Tekstenbakker zet je zoekwoorden op de juiste plaatsen en deelt je informatie netjes in.

Webtekst(en) nodig?

Neem direct contact op met de Tekstenbakker